Autoritatile suedeze au anuntat ca un atacator neidentificat a injunghiat vineri un adolescent in regiunea Halland din sudul Suediei, transmite News.ro. Se pare ca atacatorul purta in timpul incidentului o masca de clovn. Incidentul are loc in contextul in care "isteria" clovnilor s-a raspandit in mai multe state europene, iar o suedeza a fost anterior amenintata cu moartea de doi barbati costumati in clovni.

"Un tanar in varsta de 19 ani a fost injunghiat in umar de catre o persoana necunoscuta, care a reusit sa fuga", se arata intr-un comunicat al politiei din Halland.

Incidentul are loc dupa ce doua persoane imbracate in clovni au amenintat cu moartea, miercuri, o femeie din centrul Suediei.

"Femeia era extrem de speriata", a declarat un purtator de cuvant al politiei suedeze, care a atras atentia ca nu este nimic amuzant la fenomenul clovnilor infricosatori.

Tot miercuri, un grup de barbati deghizati in clovni au inconjurat patru copii de zece ani cu drujbe false.

Ministrul de Interne, Anders Ygerman, le-a cerut cetatenilor suedezi sa-si pastreze calmul in urma ultimelor incidente.

"Nu vrem sa fim martorii unei situatii in care o persoana intra in probleme adevarate pentru ca altcineva si-a pus o masca de clovn", a declarat Ygmen.

In Marea Britanie, autoritatile au fost chemate sa intervina in mai multe incidente in care persoane deghizate in clovni au sarit din tufisuri si au speriat mai multi trecatori. De asemenea, fenomenul clovnilor a ajuns si pe teritoriul olandez, unde cel putin doua persoane deghizate in clovni au fost vazute inarmate.

O teorie privind numarul mare al persoanelor care se deghizeaza in clovni este legata de lansarea noului film a lui Stephen King - "It".

Scenariul productiei cinematografice implica un monstru care ucide copii si ia forma unui clovn pentru a-si atrage victimele.

Insa, Stephen King a condamnat vehement "isteria" clovnilor.

"Hei, prieteni. Cred ca este timpul sa ne calmam cu aceasta isterie a clovnilor - cei mai multi dintre ei sunt oameni buni, care inveselesc copiii si ii fac pe oameni sa rada", a postat Stephen King pe Twitter.

Isteria clovnilor a inceput in urma cu doua luni in statul american Carolina de Sud si s-a raspandit in Alabama, Georgia si Pennsylvania.