Marea Britanie intentioneaza sa se foloseasca de bugetul sau pentru ajutoare internationale, de 12 miliarde de lire sterline, pentru a castiga prieteni intre cele mai sarace tari ale lumii, inaintea negocierilor din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) referitoare la Brexit, au declarat doua persoane de rang inalt din Guvern, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Sprijinul financiar va merge in tari de care Marea Britanie, a doua mare economie din Europa, va avea nevoie sa le aiba de partea sa in restabilirea drepturilor comerciale la OMC dupa iesirea din UE.

In prezent, negocierile Marii Britanii la OMC sunt efectuate de UE.

Premierul Theresa May vrea sa protejeze afacerile tarii in afara Europei, in contextul pregatirilor pentru sfarsitul privilegiilor comerciale de care tara sa a beneficiat ca membra a UE.

Dupa Brexit, Marea Britanie va avea statut de tara independenta in cadrul OMC, cu drepturi depline de negociere si va dori sa re-semneze acorduri cu peste 50 de tari care au acorduri cu UE si sa obtina cote proprii in agricultura si alte sectoare.