Donald Trump nu a dat in judecata pentru calomnie niciun ziar de peste 30 de ani, in ciuda faptului ca republicanul a amenintat in mod repetat ca va face acest lucru de-a lungul carierei sale de business si in timpul campaniei sale politice, informeaza Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Un avocat al sau a cerut miercuri New York Times sa retracteze un articol in care doua femei il acuzau pe Trump ca le-a pipait. Daca ziarul nu se conformeaza, Trump - care spune ca acuzatiile sunt fabricate - va “folosi toate caile pe care le are la dispozitie”, a spus avocatul.

Trump a declarat si el joi ca pregateste un astfel de proces.

De-a lungul anilor, organizatii media, precum Wall Street Journal, New York Post, Fortune Magazine sau Vilage Voice au primit astfel de amenintari din partea lui Trump sau a reprezentantilor sai inainte de publicarea unor articole.

Totusi, Trump arareori se tine de cuvant in aceste cazuri, potrivit unei analize Reuters realizata cu ajutorul unei baze de date online cu dosarele justitiei.

Conform informatiilor disponibile, ultima oara cand a dat in judecata o organizatie media pentru calomnie a fost in anul 1984.

Trump a inaintat plangerea dupa ce criticul de arhitectura de la Chicago Tribune a spus ca zgarie-nori-ul de 150 de etaje pe care intentiona magnatul sa il construiasca este este “o monstruozitate atroce si urata".

In 1985, un judecator federal din Manhattan a respins cazul, hotarand ca acel critic a avut dreptul, potrivit Primului Amendament din Constitutia SUA, sa-si exprime opinia. Cladirea nu a fost construita.

In cei 32 de ani de la acel proces, trump nu a mai luat nicio astfel de masura impotriva vreunei publicatii, desi el sau firmele sale au dar in judecata cel putin trei persoane fizice si o editura, avand succes intr-unul din cazuri.