Autoritatile americane au anuntat lansarea unei investigatii cu privire la prabusirea intentionata a unui avion de mici dimensiuni in districtul central East Hartford din Connecticut, in urma careia si-a pierdut viata singurul pasager, in vreme ce pilotul si alte doua persoane de la sol au fost ranite, scrie News.ro. Inainte de a fi preluat de medici, pilotul a sustinut ca avionul nu s-a prabusit accidental, iar autoritatile ancheteaza o posibila legatura terorista, scrie Reuters.

"Zona este extrem de aglomerata in timpul zilei, insa avionul a reusit sa evite toate cladirile. Este un miracol ca nu au fost raniti sau nu au murit mai multe persoane", a declarat comandatul de politiei Timothy Juergens.

Doua persoane de la sol au fost ranite in accidentul aviatic, insa au fost transportate la spital si sunt in stare stabila. Intre timp, pilotul este in stare grava si a mentionat ca avionul de mici dimensiuni nu s-a prabusit accidental.

Jurnalistii americani au sustinut ca avionul s-a rupt in bucati dupa un contact violent cu solul, iar stalpii de electricitate din apropiere au fost doborati. Imaginile transmise de televiziuni de la locul accidentului arata un fum negru, care se ridica deasupra districtului central din Connecticut.

Se pare ca avionul de mici dimensiuni decolase de pe aeroportul Hartford-Brainard.

Agentii Biroului Federal de Investigatii (FBI) au anuntat ca vor investiga o posibila legatura terorista in ceea ce priveste prabusirea avionului si implicarea pasagerului decedat intr-un complot.