Liderul Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu, a fost desemnata miercuri dupa-amiaza drept candidata comuna la alegerile prezidentiale din Republica Moldova pentru PLDM, PPDA si PAS. Maia Sandu a fost nominalizata pentru a candida la alegerile prezidentiale moldovene din partea celor trei partide de dreapta, dupa ce a reusit sa-l depaseasca intr-un vot intern pe Andrei Nastase, transmite deschide.md, citat de News.ro.

Maia SanduFoto: Captura YouTube

Decizia privind candidatul comun al dreptei la prezidentiale a fost luata in urma unei sedinte a celor trei formatiuni politice din Republica Moldova.

Presedintele PLDM, Viorel Cibotaru, a confirmat ulterior nominalizarea Maiei Sandu drept candidata comuna, insa a refuzat sa comenteze cu privire la diferenta dintre liderul PAS si Adrian Nastase.

Anterior, Partidul Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) a decis sa-l inainteze pe Andrei Nastase drept candidat comun din partea fortelor democratice si antioligarhice, insa a promis ca "nu va consimti aceasta formula" in absenta sustinerii PAS.