Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat despre candidata democrata la presedintia SUA Hillary Clinton ca este o "incepatoare in ceea ce priveste politica", dupa ce aceasta a sugerat inarmarea militiilor kurde din Siria pentru a ajuta la lupta impotriva Stat Islamic, noteaza cotidianul Hurriyet, citat de Mediafax.

Recep ErdoganFoto: Agerpres/AP

"A fost o afirmatie foarte nefericita", a declarat Edrogan, care a adaugat: "Consider ca este vorba de lipsa de experienta politica".

Liderul turc a mai subliniat ca aceasta masura ar fi una foarte eronata, avand in vedere aspectele particulare ale acestei regiuni.

"Nu realizati ca ati cauzat moartea a 600.000 de oameni prin armele livrate de voi? Unde este Declaratia Universala a Drepturilor Omului? Unde este legea? Unde este respectul pentru viata?", a continuat seful statului turc.

Erdogan a mai declarat ca Turcia nu va mai extrada imediat suspectii ceruti de autoritatile americane, pana cand Washingtonul aproba extradarea clerciului musulman Fethullah Gulen, care este acuzat de Ankara ca ar fi orchestrat tentativa de lovitura de stat din luna iulie.