Liderul miscarii Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a sustinut marti un discurs in fata a mii de sustinatori, la Beirut, eveniment televizat, cu durata de peste o ora, din care Reuters citeaza principalele elemente.

Potrivit lui Nasrallah, "scena regionala este in prezent caracterizata de tensiune si escaladare si se pare ca nu exista cai pentru negociere sau solutii".

In ceea ce priveste Siria, unde gruparea Hezbollah - sustinuta de Iran - lupta de partea regimului presedintelui Bashar Al-Assad, liderul siit a afirmat ca sunt posibile si mai multe confruntari, potrivit Agerpres.

O mare parte din discursul lui Nasrallah, cu ocazia sarbatorii Ashura, una din cele mai importante pentru siiti, a fost consacrata atacurilor la adresa regimului sunnit din Arabia Saudita, principalul rival al Iranului in Orientul Mijlociu, in special in Yemen. Conducatorul Hezbollah a acuzat puterea de la Riad de atacul aerian de sambata asupra participantilor la o ceremonie funerara la Sanaa, soldat cu zeci de morti si de raniti.

In Siria, sauditii sunt de partea rebelilor si au insistat anul acesta ca alte state musulmane sa condamne Hezbollah ca organizatie terorista.

Multimea adunata pentru a urmari discursul a scandat de mai multe ori, cu pumnii ridicati, "Moarte Al Saud" (numele dinastiei de la Riad)