Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a declarat marti, la Realitatea TV, ca proiectul de lege privind conversia creditelor in franci elvetieni va fi votat in plen saptamana viitoare.

Iordache a precizat ca deputatii au eliminat din proiect si amendamentul potrivit caruia de conversia creditului pot beneficia doar persoanele care au contractat imprumuturi de maximum 250.000 de franci elvetieni.

"Saptamana viitoare vom vota motiunea simpla pe Justitie, adica martea viitoare, dar si legea privind creditele in franci elvetieni, o lege mult asteptata. Acel prag de 250.000 a fost eliminat. Sunt doua lucruri diferite: gradul de indatorare e una si acest prag de 250.000 care a fost introdus aseara in comisie, astazi, prin votul colegilor, dimineata cand am discutat pe articole, a fost scos. Era discriminatoriu din punctul nostru de vedere. Daca ai 300 sau ai 500 sau ai 400 sau ai 250... De ce 250 si nu 300? Nu mai este nici pragul de indatorare de 50%, nici acest plafon de 250.000 de franci elvetieni. Dimineata, cand am discutat toate partidele politice, inclusiv liberalii - ca la aceasta lege au stat in sala-, au sustinut asta. Eu cred ca saptamana viitoare, daca reusim sa venim si sa avem cvorum, aceasta lege va fi adoptata, pentru ca, repet, este asteptata de foarte multi romani in acest moment", a spus Iordache, la Realitatea Tv.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti pe articole proiectul de lege care prevede obligatia bancilor de a face conversia in lei, la cursul BNR din momentul contractarii imprumutului, a creditelor persoanelor fizice in franci elvetieni. Proiectul nu a putut primi votul final, sedinta de plen fiind suspendata din lipsa de cvorum.