Cel putin 14 oameni au fost ucisi, marti, dupa ce un om inarmat a deschis focul asupra adoratorilor adunati un jurul unui altar, in capitala din Afghan, Kabul, spun oficialii, citati de agentia Reuters.

13 civili si un ofiter de politie au murit, iar alte 36 de persoane sunt ranite, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice a spus ca cel putin 43 de persoane au fost ranite in incident si transportate la spital pentru tratament.

Atacul a inceput chiar inainte de 8 p.m. (03:30 p.m. GMT), a declarat politia, iar martorii au raportat ca a avut loc o explozie, urmata de focuri de arma.

Rapoartele initiale plaseaza numarul de atacatori la trei, dar Sediqqi a declarat ca fortele speciale de politie au gasit si ucis doar un tragator.

Fortele de securitate de la fata locului au evacuat sanctuarul in care s-a desfasurat atacul, a declarat seful politiei din Kabul, Abdul Rahman Rahimi.

Atacul a avut loc la unul dintre cele mai mari altare din Kabul, unde musulmanii siiti s-au adunat pentru a sarbatori ziua sfanta Ashura, care comemoreaza moartea celui de-al saptelea nepot al profetului Mohamed.

Atacatorul purta o uniforma de politie sau militara, potrivit unui oficial al politiei.