Obtinearea celui mai bun acord posibil pentru districtul financiar britanic, City-ul londonez, va fi "o prioritate absoluta" in cadrul discutiilor pentru Brexit derulate cu Uniunea Europeana, a declarat marti ministrul pentru servicii financiare, promitand sa implice constructiv sectorul financiar, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bancile sunt ingrijorate ca posibilitatea lor de a oferi servicii pe intreg teritoriul UE, dintr-un sediu londonez, va disparea dupa ce Marea Britanie iese din UE, afectand astfel rolul City-ului londonez de centru financiar de top.

Ministrul pentru servicii financiare Simon Kirby a declarat ca mentinerea Marii Britanii ca centru financiar de top est “o prioritate absoluta” pentru Guvernul de la Londra, care va avea in vedere inclusiv abilitatea bancilor de a angaja specialisti de varf din intreaga lume.

"Poate Marea Britanie sa ramana unul dintre cele mai bune centre financiare din intreaga lume, chiar daca suntem in afara UE? Ei bine, lasati-ma sa va spun ca aceasta este o prioritate absoluta pentru acest guvern", a declarat Kirby intr-o conferinta de presa.

Ministrul a incurajat sectorul financiar sa se angajeze in discutii cu guvernul in spiritul "unei colaborari constructive", a adaugat Kirby intr-o conferinta de presa.

"Va vom asculta", a adaugat Kirby.