Un scurt videoclip care arata cum un angajat al unui Burger King din Coreea de Sud cum manusi pentru cuptor incearca sa scape de un telefon Galaxy Note 7 fumegand a devenit viral pe internet, aratand fiasco-ul comercial prin care trece Samsung Electronics. Acest videoclip a fost vizualizat de peste un milion de ori de cand a fost postat sambata pe YouTube.

Imaginile au fost filmate cu un smartphone de catre un client Burger King din orasul Incheon, aflat la vest de Seul.

Acestea arata cum aparatul Galaxy Note 7 emana fum, pe masa unui client langa o tava cu mancare. Un angajat care poarta manusi de mari dimensiuni, pentru cuptor, incearca sa ia dispozitivul care cade la pamant. In cele din urma reuseste sa-l ia cu ambele maini, iar masa pe care luase foc ramane innegrita de caldura emanata de aparat.

Un purtator de cuvant al Samsung a confirmat ca dispozitivul a fost Galaxy Note 7.

Proprietarul restaurantului a spus ca va cere Samsung despagubiri pentru masa deteriorata.

Dezastrul pentru gigantul sud-coreean Samsung Electronics a fost completat marti de cererea catre toti partenerilor sai la nivel mondial sa opreasca vanzarea si inlocuirea modelului Galaxy Note 7, dupa ce modele deja inlocuite au luat foc. Reprezentantii companiei i-au sfatuit pe clienti sa-si inchida imediat aceste dispozitive.

"Siguranta consumatorului este prioritatea noastra, prin urmare Samsung cere tuturor operatorilor si comerciantilor cu amanuntul sa se opreasca vanzarea si schimbarea Galaxy Note 7 in timpul desfasurarii anchetei", a scris grupul.

In plus, Samsung ii sfatuieste pe toti proprietarii de modele originale Galaxy Note 7 sau care le-au inlocuit cu o alta varianta sa le inchida si sa nu le mai foloseasca. Ei pot cere rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean, scrie publicatia The Guardian.