Donald Trump a acuzat moderatorii dezbaterii prezidentiale din SUA, Anderson Cooper si Martha Raddatz, ca au luat partea lui Hillary Clinton pentru a o proteja de a raspunde la intrebari incomode privind emailurile secrete stocate pe serverul personal, informeazaFox News.

Trump a acuzat moderatorii dezbaterii ca au fost "in coltul" lui ClintonFoto: Captura YouTube

Raddatz, de la televiziunea ABC, a intrebat-o pe Clinton daca ar califica folosirea serverului de acasa drept “neglijenta extrema”, aceleasi cuvinte folosite de directorul FBI cand a explicat decizia de a nu o pune sub acuzare.

Cand Trump a insistat pe aceasta chestiune, Raddatz si Cooper (CNN), au incercat sa-l opreasca pe Trump.

Clinton a raspuns ca ar vrea sa primeasca intrebari de la audienta din sala primariei din Missouri.

“Si sa scape de intrebare”, a replicat Trump.

Trump l-a intrebat apoi pe Cooper de ce nu a adus vorba de emailuri, iar acesta a raspuns ca a facut-o. “”Nu, nu ati facut-o. Si nu este incheiata (discutia) deloc”, a spus Trump despre emailurile lui Clinton.

Cand Raddatz si Cooper au inceput sa treaca discutia la alt punct, Trump a intervenit: Bun asa - unul la trei!”

Cooper admonestase anterior audienta de mai multe ori cand aceasta izbucnea in aplauze, in special cand intreruperile veneau ca urmare a unei afirmatii a lui Trump - inclusiv cand republicanul a spus ca democrata ar fi “in inchisoare” daca ar fi ales presedinte, pentru ca ar numi un procuror care sa investigheze cazul serverului lui Clinton.

Ulterior, republicanul a criticat-o pe Raddatz ca nu i-a scurtat raspunsul lui Clinton cand aceasta a vorbit peste limita de timp stabilita: “Ea a vorbit peste un minut in plus si nu ai intrerupt-o”, a spus Trump.

Echipa de campania a lui Trump a insistat apoi pe aceasta chestiune, facand public un clip cu o selectie a momentelor in care moderatorii l-au intrerupt pe Trump.

A doua dezbatere televizata intre candidatul democrat la alegerile prezidentiale din Statele Unite, Hillary Clinton, si rivalul sau republican Donald Trump a avut loc luni dimineata, la Universitatea Washington din St. Louis.

Pe langa clasicii moderatori, la dezbatere au participat si 40 de cetateni americani alesi prin sondaj pentru a le adresa intrebari celor doi candidati.

Donald Trump a fost cotat, inca dinaintea dezbaterii, cu sanse minime de a o castiga, dupainregistrarile compromitatoareaparute in ultimele zile.

Cel mai recent sondaj realizat dePolitico.cominaintea dezbaterii indica un avans de 4 procente pentru Hillary Clinton in ceea ce priveste intentia de vot (42% fata de 38% pentru Donald Trump).