Presedintele rus Vladimir Putin efectueaza luni o vizita in Turcia pentru a participa la un summit consacrat energiei si pentru a se intalni cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, pecetluind reconcilierea lor in pofida dezacordurilor asupra Siriei, comenteaza AFP, citata deAgerpres.

Vremea schimburilor de acuzatii virulente intre Putin si Erdogan dupa doborarea de catre aviatia turca a unui avion de vanatoare rusesc in noiembrie 2015 pare sa fi trecut.

Acum este timpul cooperarii energetice si cei doi conducatori au ca obiectiv sa-si reafirme angajamentul de a duce la bun sfarsit proiectul gazoductului ruso-turc TurkStream, care urmeaza sa transporte gaze rusesti spre Europa trecand prin Marea Neagra, precum si pentru construirea de catre Moscova a primei centrale nucleare turcesti.

Intrevederea intre cei doi lideri luni, la Istanbul, unde Putin va participa la Congresul mondial al energiei, va fi a treia de cand Moscova si Ankara au decis sa-si normalizeze relatiile dupa grava criza provocata de distrugerea unui bombardier rusesc in zona frontierei dintre Turcia si Siria.