Ambasada Statelor Unite in Kuweit a anuntat duminica seara ca ciocnirea dintre un camion de gunoi si o masina la bordul careia se aflau trei soldati americani a fost o "tentativa de atac terorist", cum au sugerat cu o zi inainte autoritatile locale, anunta Agerpres, citand AFP.

"Ceea ce initial a aparut ca un simplu accident rutier in care au fost implicati trei militari americani in misiune (...) a fost, de fapt, o tentativa de atac terorist", a anuntat ambasada SUA, precizand ca incidentul a avut loc joi si ca soldatii nu au fost raniti.

Ministerul kuweitian de Interne anuntase sambata seara ca a arestat un egiptean in varsta de 28 de ani care a incercat sa striveasca aflat la volanul unui camion de gunoi o camioneta in care se gaseau cativa americani cu scopul de a-i ucide. Ministerul nu a precizat pentru inceput ca a fost vorba despre militari SUA.

Potrivit comunicatului autoritatilor kuweitiene, soferul avea asupra lui un bilet scris de mana in care depunea juramant de credinta gruparii jihadiste Stat Islamic (SI) si "o centura cu o substanta suspecta ca este exploziva, adaugand ca pregatea un atac terorist".

Ambasada americana in Kuweit a mai informat ca soldatii l-au salvat pe sofer cand camionul sau a fost cuprins de flacari.

In iunie, un kamikaze avand legaturi cu SI a omorat 26 de persoane, aruncandu-se in aer intr-o moschee a minoritatii siite din Kuweit, cel mai sangeros atac din istoria acestui mic stat de la Golful Persic.

Dupa acest atac, autoritatile au anuntat ca au destructurat trei celule afiliate SI care pregateau atentate in aceasta tara.