Peste 450 de civili au fost raniti sau ucisi intr-un raid aerian desfasurat sambata in capitala Yemenului, Sanaa, in timpul unei inmormantari, si atribuit de rebeli Arabiei Saudite, informeaza Reuters. Ministrul Sanatatii aprecizat ca cel putin 82 de persoane si-au pierdut viata.

Potrivit unui reprezentant al Ministrului Sanatatii, condus de houthi a anuntat ca peste 450 de persoane au fost ranite sau ucise in raid, potrivit Reuters.

"Numarul victimelor raidului aerian al agresiunii americano-saudite asupra capitalei Sanna s-a ridicat la peste 450 de morti si raniti", relateaza agentia de stiri Saba, condusa de houthi, citandu-l pe Abdul-Salam al-Madani, viceministru in Miniterul Sanatatii.

Acesta nu a precizat cate dintre cele 450 de victime sunt moarte si cate ranite.

Loviturile aeriene au vizat o sala publica unde numeroase prsoane se reunisera dupa-amiaza pentru a-si prezenta condoleantele pentru decesul tatalui ministrului de Interne Jalal al-Roweishan, scrie Sabanews.net.

Razboiul civil din Yemen a izbucnit in anul 2015, intre doua factiuni ale Administratiei de la Sanaa. Militiile siite houthi, afiliate fostului presedinte Ali Abdullah Saleh si sustinute de Iran, lupta cu fortele loiale Guvernului Abdrabbuh Mansur Hadi, sustinut de o coalitie coordonata de Arabia Saudita. Pe fondul razboiului civil, unde zone din Yemen au ajuns sub controlul organizatiilor teroriste Stat Islamic si Al-Qaida in Peninsula Arabia. Bilantul conflictului este de cel putin 10.000 de morti, inclusiv 3.799 de civili.