Autoritatile germane au anuntat ca au dejucat, sambata, un atentat terorist, cu bomba, in orasul Chemnitz din estul tarii, anunta Reuters. Politia germana cauta un suspect si a facut apel la populatie sa ramana in propriile locuinte. Din informatiile detinute de Focus.de, interventia masiva a politiei vizeaza un suspect care ar fi planuit un atac cu bomba asupra unui aeroport german. Barbatul, pe nume Jabir A., "se pare ca a venit in Germania anul trecut ca refugiat sirian" . Welt.de scrie ca suspectul este Jabir Albakr si are 22 de ani. Suspectul dat in urmarire ar fi imbracat "cu un trening cu gluga si cu imprimeu tipator".

Trupe speciale ale politiei germane au blocat sambata dimineata accesul intr-un cartier din Chemnitz.

O casa din zona a fost a fost evacuata, iar o locuinta luata cu asalt de politisti. Usa acesteia a fost detonata controlat. "Exista suspiciunea ca aici s-ar fi pregatit un atac cu substante explozibile", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei criminalistice (LKA) din Dresda.

"Momentan avem o situatie statica de pericol in zona Fritz-Eckert din Chemnitz si suntem la fata locului cu puternice forte de interventie", comunicase anterior politia pe Twitter, adaugand ca au fost necesare masuri sporite de evacuare si interzicere a accesului in zona.

Perchezitia la locuinta vizata de politisti a dus la gasirea de urme de explozibili.

Suspectul a fost dat in urmarire dupa ce a fugit, iar politia a facut apel la localnici sa ramana in locuinetele lor.