Uniunea Europeana si SUA vor continua negocierile privind Acordul de Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, au afirmat vineri negociatorii care s-au intalnit la New York, relateaza DPA.

Dupa cea de-a 15-a runda de convorbiri, negociatorii au afirmat ca sunt angajati in obtinerea de progrese semnificative in ceea ce priveste crearea celei mai mari zone economice a lumii inainte ca presedintele SUA Barack Obama sa paraseasca Casa Alba, pe 20 ianuarie 2017.

"In timpul ramas administratiei Obama sunt inca atat de multe lucruri pe care le putem realiza impreuna", a afirmat negociatorul american Dan Mullaney, potrivit Agerpres.

Ministrii comertului din ambele tabere intentioneaza sa se intalneasca pentru a discuta cu privire la TTIP pe 11 noiembrie, la numai trei zile dupa alegerile prezidentiale din SUA, a declarat negociatorul UE Ignacio Garcia-Bercero. "Obiectivul este sa convenim asupra unui interval de timp adecvat pentru a continua discutiile cu urmatorul guvern al SUA in absenta caruia o incheierea cu succes a negocierilor pare imposibila", a adaugat el.

Garcia-Bercero a refuzat sa faca declaratii in legatura cu atitudinea candidatilor la alegerile prezidentiale din SUA Hillary Clinton si Donald Trump fata de acord.

Mullaney si Garcia-Bercero au afirmat ca cea mai recenta runda de convorbiri, care au durat cinci zile, in care experti de la Bruxelles si Washington au negociat in cadrul a 20 de grupuri diferite, a avut succes.