Uraganului Matthew a ajuns si Bahamas, lasand in urma o criza umanitara in Haiti. Cel putin 269 de persoane au fost ucise pana in prezent in Haiti, Republica Dominicana, Sf. Vincent si Grenadine, iar oficialii au declarat ca se asteapta ca numarul victimelor sa creasca, informeaza CNN, citat de Mediafax.

Uraganul Matthew se indreapta spre Florida, Statele Unite. Presedintele Barack Obama,a declarat joi stare de urgenta in Florida, populatia fiind sfatuita sa evacueze zona, sa nu isi riste viata. Apelul a a fost facut in repetate randuri si de Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, care a indemat oamenii sa plece din calea uraganului, joi putand fi vazute coloane de masini cu oameni care au decis sa isi paraseasca locuintele din timp.

Uraganul Matthew a crescut in intensitate, fiind incadrat la categoria 4, iar peste doua milioane de americani au primit ordin joi sa evacueze locuintele pe coasta de de est a Floridei. Centrul pentru Protectie civila din Haiti a raportat sute de decese provocate de caderea copacilor, daramaturi si inundatii.

De la uraganul Felix care a avut loc in anul 2007, nici o alta furtuna nu a provocat atat de multe daune.