Tarile central si est-europene trebuie sa semneze acorduri de parteneriat strategic cu China, propune premierul Ungariei, Viktor Orban, citat de MTI.

Intr-un discurs rostit la un eveniment pe tema "Dialogului intre China si partide politice din Europa Centrala si de Est", Viktor Orban a declarat ca acordurile de parteneriat ar putea fi semnate anul viitor.

"Omenirea nu poate avea succes daca cea mai mare tara nu va avea succes. Europa Centrala reprezinta o mare speranta pentru viitor, fiind zona cu cel mai rapid ritm al dezvoltarii din Europa", a subliniat Viktor Orban.

"Ungaria este angajata in sensul acestui parteneriat si sustine proiectul Drumului Matasii. Relatiile dintre Europa Centrala si China, combinate cu cooperarea in domeniul afacerilor vor asigura circulatia bunurilor. Ungaria nu va accepta nicio limita asupra cooperarii intre China si Europa Centrala. Ceea ce este in beneficiul Chinei si Europei Centrale va sluji intereselor intregii Uniuni Europene", a insistat premierul ungar.