Europarlamentarul britanic Steven Woolfe, care a fost internat joi de urgenta la un spital din Strasbourg, ar fi fost lovit inainte cu pumnul de un coleg din partidul antiimigrationist UKIP si s-ar fi lovit cu capul de un geam, au declarat surse citate de The Guardian, dupa ce, initial, Reuters si BBC au anuntat ca politicianului i s-a facut rau in urma unei altercatii, transmite News.ro.

Europarlamentar UKIP, internat in spital dupa ce s-a batut cu un colegFoto: Captura YouTube

Europarlamentarul a dat publicitatii un comunicat in care a dat asigurari ca este bine. "Tomografia a aratat ca nu am cheaguri de sange pe creier. In prezent ma simt mai vesel, mai fericit si zambesc la fel ca intotdeauna", a anuntat el.

"Lucrurile sunt putin mai bune. Tocmai am vorbit cu Woolfe si il voi vizita mai tarziu, in aceasta dupa-amiaza. Inca asteptam rezultatele (analizelor - n.r.). Il voi vizita la spital", a declarat anterior liderul interimar al UKIP, Nigel Farage.

"Din pacate, Steven Woolfe s-a prabusit si a fost transportat ulterior la un spital in urma unei altercatii, care a avut loc la sedinta din aceasta dimineata a europarlamentarilor UKIP. Starea sa este una grava", se arata intr-un comunicat transmis de de purtatorul de cuvant al lui Nigel Farage la scurt timp dupa internarea europarlamentarului.

Surse la curent cu incidentul au spus, ulterior, ca Woolfe a fost lovit cu pumnul in cursul unei reuniuni a europarlamentarilor, dar nu s-a simtit rau imediat. El s-a prabusit in timp ce se pregatea sa participe la un vot in Parlamentul European.

Tensiunile din grupul de europarlamentari UKIP erau joi la cote maxime, dupa ce lidera Diane James a demisionat, iar Woolfe a dezvaluit ca s-a gandit sa se retraga din formatiunea antiimigranti si sa inscrie in Partidul Conservator.

Dupa o cearta in grupul de eurodeputati, Woolfe i-ar fi cerut unui coleg sa il insoteasca afara pentru a continua discutia. El ar fi fost lovit cu pumnul la scurt timp dupa aceea.

La un moment dat, presa a speculat ca Farage ar fi fost agresorul, dar o sursa din partid a negat ulterior informatia.

Dupa incident, Woolfe le-a spus colegilor ca a fost o discutie "dificila", dar nu le-a dezvaluit exact ce s-a intamplat. Mai mult, el parea bine pana cand s-a prabusit.

Liderul grupului UKIP din legislativul din Tara Galilor, Neil Hamilton, a declarat ca a fost informat de colegii sai din PE ca Woolfe a fost cel care "a provocat bataia cu unul dintre ei si a pierdut".

"A cazut si s-a lovit cu capul de un geam", a adaugat Hamilton.

Steven Woolfe a fost transportat la spital in stare grava si a fost supus mai multor analize de catre medicii francezi.

Se pare ca Woolfe, Farage si alti europarlamentari discutau cu Diane James, care a parasit marti conducerea partidului, la numai 18 zile dupa ce a fost aleasa in functie.

Woolfe a anuntat miercuri ca se gandeste sa candideze la conducerea UKIP.

Dupa ce Farage si-a dat demisia, dupa referendumul din iunie, Woolfe era favorit sa ii urmeze in functie, dar a depus documentele necesare cu 17 minute prea tarziu, astfel ca a fost exclus din cursa.

In varsta de 49 de ani, europarlamentarul britanic a fost ales in regiunea engleza North West.

  • UPDATE: Nigel Farage a condamnat "altercatia" dintre europarlamentarii UKIP si a anuntat lansarea unei anchete interne

Liderul interimar al populistilor britanici de la UKIP a condamnat joi seara asa-numita "altercatie" dintre europarlamentarii formatiunii antiimigrationite, care a dus la internarea lui Steven Woolfe intr-un spital din Strasbourg. Nigel Farage a anuntat ca va lansa si o ancheta interna, scrie Reuters.

"Acest incident ne-a facut sa parem violenti in ochii oamenilor. Nu este deloc bine", a declarat Farage. De asemenea, liderul interimar al antiimigrationistilor britanici a precizat ca medicii se asteapta ca Steven Woolfe sa isi revina complet, iar incidentul nu urmeaza sa fie investigat de catre autoritatile franceze.

Surse la curent cu incidentul au spus ca europarlamentarul Steven Woolfe a fost lovit cu pumnul in cursul unei reuniuni UKIP din Parlamentul European, dar nu s-a simtit rau imediat. El s-a prabusit ulterior pe holurile cladirii, in timp ce se pregatea sa participe la un vot in Parlamentul European.

Dupa o cearta in grupul de eurodeputati antiimigrationisti, Woolfe i-ar fi cerut unui coleg sa il insoteasca afara pentru a continua discutia. Ulterior, el ar fi fost lovit cu pumnul, iar in timpul caderii si-a izbit capul de o fereastra.

Nigel Farage a evitat sa-l numeasca pe eurodeputatul UKIP care l-a lovit cu pumnul pe Steven Woolfe, desi initial presa a speculat ca ar fi vorba chiar de liderul interimar al populistilor britanici.