Miliardarul George Soros l-a criticat dur pe Vladimir Putin, pentru campania de bombardamente asupra orasului sirian Alep, afirmand ca liderul de la Kremlin exploateaza agresiv vidul de putere de la Casa Alba, inainte de investirea noului presedinte american, scrie cnbc.com.

George SorosFoto: Wikipedia

"Lumea este martora unei catastrofe umanitare de proportii istorice. Se intampla in Siria. Este comisa de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care isi sprijina protejatul, (presedintele sirian) Bashar al-Assad," afirma acesta, intr-o declaratie postata pe site-ul sau joi dimineata.

"Cand faptele vor fi stabilite deplin, bombardamentele lui Putin asupra Alepului vor fi vazute ca una dintre cele mai grave crime de razboi ale lumii moderne", a acuzat Soros.

Miliardarul si filantropul de origine ungara afirma ca avioanele rusesti bombardeaza civilii din Alep.

"Presedintele Putin actioneaza agresiv pentru a exploata cele patru luni cara raman pana la investirea noului presedinte american, in 20 ianuarie, pe baza unui calcul politic nemilos", continua George Soros.

"Fac apel la populatia din Rusia, din Europa si din intreaga lume sa nu stea cu bratele incrucisate ci sa vorbeasca despre acest lucru si sa-si exprime indignarea. O reactie puternica a opiniei publice l-ar putea determina pe presedintele Putin sa puna capat crimelor sale odioase impotriva umanitatii", incheie Soros.