New York a depasit Londra si a devenit cea mai populara locatie pentru investitorii in imobiliare, in conditiile in care economia in crestere a Statelor Unite, precum si dolarul puternic atrag cumparatori. Vanzarile din capitala Marii Britanii au scazut pe fondul ingrijorarilor legate de Brexit, scrie Bloomberg, citata de Mediafax.

Investitorii starini au cheltuit aproximativ 25 de miliarde de dolari pe proprietati imobiliare comericale in New York in ultimele 12 luni pana in iunie, potrivit unui raport al brokerului Cushman & Wakefield. Valoarea proprietatilor imobiliare din Londra a scazut la aproximativ 25 de miliarde de dolari, fata de 39 de miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

"Londra a pierdut mult teren in conditiile in care ingrijorarile legate de Brexit si preturile ridicate au afectat piata chiar si inainte de iesirea din UE", potrivit raportului. New York-ul ar putea simti cum ii creste influenta dupa ce rivalul principal este distras.

De asemenea, mai multe orase din Asia ar putea inregistra o crestere a comertului si investitiilor, centre precum Tokyo, Shanghai sau Hong Kong urmand sa creasca puternic.