Cabinetului panamez de avocatura Mossack Fonseca, care s-a aflat in centrul unui imens scandal de evaziune fiscala dezvaluit de "Panama Papers", a denuntat miercuri o "campanie" internationala pentru a pata imaginea tarii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Cele 11,5 milioane de documente ale cabinetului Mossack Fonseca publicate in aprilie au scos la lumina modul in care acest cabinet de avocatura a infiintat societati offshore in intreaga lume, in unele cazuri pentru a facilita frauda fiscala sau comertul ilicit.

"La sase luni dupa atacul coordonat de ICIJ (Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie), nici cabinetul de avocatura, nici colaboratorii sai nu au fost acuzati de nicio infractiune, in nicio parte a lumii", a subliniat Mossack Fonseca intr-un comunicat.

"Este clar ca intentia de a fura informatii de la Mossack Fonseca a fost mai mult mediatica decat legala si ca este vorba despre o campanie daunatoare pusa la cale pentru a pata imaginea tarii", a adaugat documentul.

Dupa izbucnirea acestui scandal, autoritatile din Panama au fost aspru criticate, in special de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), pentru ca nu au actionat suficient impotriva evaziunii fiscale.