Traficul feroviar a fost reluat miercuri la Gara de Nord din Bruxelles, in jurul orei locale 14:45, dupa ce anterior gara fusese evacuata in urma unei alerte cu bomba, care s-a dovedit a fi falsa, a anuntat societatea Infrabel, care gestioneaza infrastructura cailor ferate belgiene, relateaza Agerpres citand La Libre Belgique.

Insa aceasta intrerupere va avea foarte probabil repercusiuni importante asupra normalizarii traficului feroviar pe axa nord-sud a orasului Bruxelles.

Alerta a fost provocata de gasirea unui colet suspect, dar verificarile ulterioare au infirmat existenta vreunui pericol, a anuntat politia belgiana, care a infirmat de asemenea relatarile din mass-media despre o alerta cu bomba si la Gara Centrala din Bruxelles.

Odata cu alerta din Gara de Nord a fost evacuat si sediul Parchetului din Bruxelles (cladirea Portalis), din cauza unei alerte similare. Dar nici aici nu s-a confirmat existenta vreunui pericol.

Amintim ca Gara de Nord din Bruxelles si cladiea Portalis, care gazduieste Parchetul, au fost evacuate miercuri la amiaza, in urma unei alerte cu bomba, a anuntat politia din zona de nord a orasului, potrivit La Derniere Heure. Circulatia trenurilor a fost intrerupta.

Circulatia pe liniile de tramvai din apropierea Garii de Nord a fost de asemenea intrerupta.

Cladirile au fost evacuate in urma unor apeluri care semnala prezenta unor bombe

La fata locului a fost desfasurat un contingent mare de politie, dar si militari.