Presedinta Partidului Independentei Regatului Unit (UKIP) Diane James si-a anuntat marti demisia, la numai 18 zile dupa ce preluase conducerea acestei formatiuni politice anti-imigratie de la Nigel Farage, transmite AFP, citata de Agerpres.

Intr-o postare pe Twitter, James a explicat: "Este evident ca nu am suficienta autoritate, nici sustinerea tuturor colegilor mei membri ai Parlamentului European si a liderilor partidului pentru a implementa schimbarile pe care le consider necesare si pe care mi-am bazat campania".

"Din motive personale si profesionale, prin urmare, nu voi continua procesul electoral", a adaugat ea.

Diane James, in varsta de 56 de ani, fosta purtatoare de cuvant a UKIP, a fost desemnata la conducerea partidului in urma retragerii lui Farage.

Liderul campaniei pentru Brexit si-a anuntat si el demisia de la conducere prin surprindere, la cateva zile dupa ce britanicii au decis prin referendumul din iunie retragerea tarii lor din Uniunea Europeana. Farage a exclus eventualitatea revenirii in fruntea UKIP. "Nici pentru zece milioane de dolari", a declarat el agentiei Press Association, preluate de AFP.

Un alt succesor la conducere ar putea fi eurodeputatul Steven Woolfe, exclus din alegerile interne pentru ca si-a depus dosarul 17 minute prea tarziu.

UKIP a ajuns a treia forta politica din Regatul Unit, dupa conservatorii aflati la guvernare si laburisti. Partidul nationalist a obtinut la alegerile legislative din mai 2015 un singur loc de deputat, desi a primit votul a 3,8 milioane de alegatori, adica un procent de 12,6%, reaminteste AFP.