Valentin Ion, in varsta de 62 de ani, a recunoscut, luni, in fata tribunalului din Murcia, ca a ucis-o, in mai 2013, pe voleibalista olandeza Ingrid Visser (35 de ani) si pe partenerul acesteia, Lodewijk Severein (57 de ani), in cazul de omucidere care a ingrozit Spania, informeaza News.ro.

"A fost un accident", a declarat Ion in fata instantei despre crima petrecuta la 13 mai 2013, potrivit nltimes.nl.

Atunci, Ion l-a lovit si pus l-a pamant pe Severein, dupa care el a lovit-o pe Ingrid cu o scrumiera de cristal si ulterior cu o vaza. "Cand Severein a incercat sa se ridice, l-am lovit de mai multe ori cu scrumiera. In acel moment, Visser nu mai respira", a afirmat romanul.

Acestea s-au intamplat, a precizat Ion, dupa ce Severein l-a amenintat cu o arma pe un alt suspect prezent la locul faptei, spaniolul Juan Cuenca.

"Cand i-am zburat arma din mana, Visser - care era in genunchi - a facut o miscare neasteptata. Nu am stiut daca incerca sa recupereze arma. Cuenca s-a arunca peste ea, iar eu am lovit-o peste fata cu scrumiera.

Juan Cuenca i-ar fi platit pe Valentin Ion si pe un alt roman, Constantin Stan, sa-i ucida pe cei doi. Spaniolul a afirmat ca le-a dat romanilor un avans de 1.200 de euro dintr-o suma totala cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de euro.

Initial, Ion a negat aceste lucru, spunand ca banii erau pentru a inchiria o casa. Insa la tribunal el a recunoascut ca banii erau pentru uciderea cuplului olandez. Ion a mai spus ca al treilea suspect, Stan, nu a fost prezent la locul faptei cand a fost comis dublul asasinat.

Dupa uciderea celor doi, Ion a taiat in bucati cadavrele cu un topor pe care i l-a dat Cuenca. "Juan m-a ajutat sa pun cadavrele in pungi", a adaugat Ion. Pungile au fost apoi ingropate intr-o livada, la circa 20 de kilometri distanta de locul crimei.

Potrivit lui Ion, proprietarul livezii, Serafin de Alba, stia ce se intamplase. Juan Cuenca Lorente, fost conducator al clubului CAV Murcia, este considerat de procurori persoana care i-a angajat pe cei doi romani sa-i ucida pe jucatoarea olandeza Ingrid Visser si pe logodnicul acesteia.

Clubul de volei avea o datorie de 240.000 de euro la fosta jucatoare, iar Cuenca era asociat cu partenerul acesteia la o societate din Gibraltar, care avea ca scop spalarea de bani.

"Dupa eliminarea celor doi, Cuenca scapa de datorie si ramanea unic asociat al firmei", scria presa spaniola in mai 2013.

Ingrid Visser, care a jucat la CAV Murcia intre 2009 si 2011, a fost campioana europeana cu reprezentativa Olandei in 1995 si a castigat Liga Campionilor cu Tenerife in 2004.