Un porumbel a fost retinut dupa ce asupra sa a fost descoperita o scrisoare de amenintare la adresa Indiei, in apropiere de granita puternic militarizata cu Pakistanul, a anuntat luni politia indiana, citata de AFP.

Porumbelul "portar"Foto: Captura Youtube.com

Pasarea, care avea un mesaj scris in limba urdu atasat la picior, a fost descoperita de politia de granita in localitatea Pathankot, in Punjabul indian.

Este vorba de acelasi loc in care a fost atacata o baza militara indiana de insurgenti proveniti din Pakistan, in ianuarie, atac soldat cu 7 morti.

Porumbelul "a fost plasat in detentie seara trecuta. Fortele de securitate de la granita l-au gasit cu un mesaj in urdu care spunea ceva de genul 'Modi (premierul indian, n.r.), nu mai suntem aceleasi persoane ca cele din 1971. Acum fiecare copil e pregatit sa lupte cu India'", a declarat Rakesh Kumar, inspector la politia din Pathankot.

1971 este data ultimului razboi deschis intre India si Pakistan, legat de secesiunea Pakistanului estic, devenit ulterior Bangladesh.

Scrisoarea a fost semnata de gruparea jihadista Lashkar-e-Taiba, autoarea atentatelor din Mumbay, in 2009, "deci luam aceasta amenintare foarte in serios", a adaugat Kumar.

Pasarea va fi mentinuta in arest pana la finalul anchetei. In trecut , mai multe pasari au fost acuzate de spionaj in beneficiul Pakistanului.

Incidentul survine intr-un context de agravare a tensiunilor intre India si Pakistan, ambele tari puteri nucleare, legate de regiunea himalayana Casmir.