Papa Francisc a facut duminica o vizita in Azerbaidjan, tara predominant musulmana, si a transmis unor lideri din mai multe confesiuni ca Dumnezeu nu ar trebui niciodata sa fie folosit pentru a justifica fundamentalismul, noteaza Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

„Din acest loc incarcat de semnificatii, un apel din inima se ridica iar: fara violenta in numele Domnului! Fie ca numele sau cel mai sfant sa fie preaslavit, nu profanat sau folosit ca o marfa prin diferite forma de ura”, a spus pontiful.

„Dumnezeu nu poate fi folosit pentru interese personale si scopuri egoiste; nu poate fi folosit pentru a justifica nicio forma de fundamentalism, imperialism sau colonialism”, a spus papa intr-o cuvantare catre musulmani, crestini, evrei si membri ai altor credinte, tinuta la o moschee ce are numele fostului presedinte azer, Heydar Aliyev.

Francisc a mai facut asemenea apeluri in trecut si a mai vizitat moschei in calatoriile sale prin lume.

Dar aceasta vizita in Azerbaidjan, tara in care cei noua milioane de locuitori sunt majoritar musulmani siiti, marcheaza primul moment cand face un astfel de apel din interiorul salii de rugaciune dintr-o moschee in prezenta reprezentantilor altor religii.