Un barbat din California a furat si a distribuit pe internet copii ale filmului "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass", produs de 20th Century Fox, cu sase zile inainte ca pelicula sa aiba premiera. Studioul ii cere daune de 1,12 milioane de dolari the studio, potrivit The Independent, citat de News.ro.

The RevenantFoto: Captura YouTube

Barbatul de 31 de ani, care a lucrat la Fox, a pledat vinovat. El a furat copii ale filmului regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, precum si ale filmului "Snoopy si Charlie Brown: Filmul Peanuts/ The Peanuts Movie", pe care le-a incarcat online ilegal.

Un tribunal federal l-a gasit vinovat pentru copierea unor filme pe vremea cand lucra la studio anul trecut, si, pe langa amenda, judecatorul a decis sa stea in arest la domiciliu opt luni, cu un termen de supraveghere de doi ani.

Mai mult de un milion de oameni au descarcat timp de sase saptamani, filmul care i-a adus lui Leonardo DiCaprio primul Oscar din cariera.

Potrivit procurorului, actiunile barbatului au afectat interesele studioului.

Filmul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass" a avut un profit de 533 de milioane de dolari, in timp ce "Snoopy si Charlie Brown: Filmul Peanuts" a avut castiguri de 246 milioane de dolari.