Autoritatile mexicane au anuntat vineri noaptea ca cinci soldati si-au pierdut viata, iar alti zece au fost raniti in urma unei ambuscade asupra unui convoi militar din violenta provincie nord-vestica Sinaloa. Potrivit primelor informatii, atacul a fost organizat de catre fiii renumitului baron al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman, care inca detin pozitii de conducere in cartelul Sinaloa, transmite DPA, citata de News.ro.

Ambuscada a avut loc in localitatea nord-vestica Culiacan, care este controlata de cartelul de droguri Sinaloa. Liderul cartelului a fost recapturat la inceputul anului de catre autoritatile mexicane, dupa mai bine de jumatate de an de la evadarea sa dintr-o inchisoare de maxima securitate.

Autoritatile sustin ca in spatele atacului asupra convoiului militar sunt fiii lui "El Chapo".

Ambuscada a vizat initial o ambulanta cu un presupus membru al cartelului, care era escortata de catre trei soldati mexicani. Atacatorii inarmati au luat cu asalt convoiul folosind mitraliere semiautomate si grenade, inainte de a incendia ambulanta si de a-l elibera pe suspectul arestat de autoritati.

El Chapo a fost capturat in urma cu mai bine de doi ani in localitatea Mazatlan. Insa, acesta a reusit sa evadeze din inchisoare in iulie 2015, pentru a fi capturat la inceputul acestui an intr-o zona izolata din Los Mochis, Sinaloa.

In prezent, baronul drogurilor incearca sa puna capat eforturilor depuse de catre autoritatile mexicane pentru a-l extrada in Statele Unite.