Adolescentul suspectat ca si-a ucis tatal si a ranit doi elevi si un profesor la o scoala din Carolina de Nord a fost pus vineri sub acuzare pentru omor si trei tentative de omor si arestat preventiv, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Baiatul in varsta de 14 ani, caruia autoritatile nu i-au dezvaluit identitatea, va ramane in arest cel putin inca 48 de ore. El a comparut vineri in fata unui judecator al statului, intr-o audiere cu usile inchise, a confirmat telefonic un functionar judiciar pentru agentia de stiri citata.

Instanta nu a luat inca in considerare eventualitatea judecarii lui ca adult.

Adolescentul a fost retinut miercuri, dupa ce a intrat cu o camioneta in gardul scolii elementare din Townville, apoi a tras cu o arma, ranind doi elevi si un profesor. Inainte de asta, el isi impuscase deja mortal tatal, in varsta de 47 de ani, in timp ce acesta se uita la televizor, acasa.

Autorul atacului a fost in cele din urma imobilizat la sol de un pompier voluntar neinarmat, pana la sosirea politiei.

Unul dintre elevii impuscati este inca in stare critica la un spital de copii din localitate. Dupa ce un glont i-a sectionat artera femurala, el a suferit o hemoragie masiva, care i-a afectat creierul.