Patru persoane au fost arestate la frontiera dintre Germania si Austria, dupa ce fortele de ordine au gasit, in urma perchezitiei automobilului in care se aflau barbatii, materiale cu care se pot improviza dispozitive explozive, a anuntat politia germana vineri, relateaza The Associated Press, potrivit News.ro.

Soferul masinii - un polonez in varsta de 38 de ani - este suspectat totodata ca a incercat sa-i treaca ilegal in Germania pe ceilalti trei barbati, in varsta de 20, 29 si 37 de ani, potrivit agentiei germane DPA, citata de agentia americana.

Cei trei barbati sunt originari din Coasta de Fildes si Guineea, a precizat politia.

Autoritatile germane au anuntat ca au gasit in masina polonezului trei tuburi si ceea ce pare sa fie praf de pusca si detonatoare.

Automobilul a fost perchezitionat joi noapte, la un punct de trecere a frontierei din Austria, in apropiere de la localitatea Kiefersfelden, potrivit aceleiasi surse.

Materialele gasite in masina pot fi folosite la fabricarea unor dispozitive explozive improvizate, iar experti urmau sa stabileasca daca substanta respectiva este intr-adevar praf de pusca, a mai anuntat politia.