Adolescentul care este considerat drept autorul atacului armat de la o scoala din Carolina de Sud si-ar fi ucis tatal inainte de a deschide focul in fata scolii, ranind doi elevi si o profesoara, au anuntat autoritatile americane, informeaza Mediafax citand AP.

Atacul armat a avut loc intr-o scoala elementara din oraselul Townville, situat in comitatul Anderson, Carolina de Sud.

Zeci de echipaje de politie au fost trimise la locul atacului, iar scoala a fost evacuata.Suspectul a fost imobilizat rapid de catre un pompier voluntar, la doar cateva minute dupa ce a deschis focul.

Cei doi elevi au suferit rani la nivelul membrelor inferioare, in timp ce profesoara a fost impuscata in umar, a declarat capitanul Garland Major, de la Biroul Serifului din comitatul Anderson.

Autoritatile nu au indicat numele si nici varsta exacta a suspectului, insa au precizat ca adolescentul si-ar fi impuscat mortal tatal in locuinta lor, aflata la aproximativ 3 kilometri de scoala. Tatal suspectului a fost identificat drept Jeffrey Osborne, in varsta de 47 de ani.

Motivul exact pentru atac este inca necunoscut, autoritatile nefiind sigure ca elevii si profesoara au fost in mod special vizati. Adolescentul a fost educat acasa, nefiind inscris la cursurile unei scoli publice.