Acordul nuclear incheiat anul trecut intre Iran si cele sase puteri mondiale nu va fi in pericol daca Donald Trump castiga alegerile prezidentiale din Statele Unite, a declarat seful Organizatiei pentru Energie Atomica din Iran, citat de Reuters online.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidentiale americane, a spus ca acesta este "cel mai prost acord negociat vreodata", adaugand ca intelegerea ar putea conduce chiar la "holocaust nuclear", desi a recunoscut, de asemenea, ca va fi dificil de anulat un acord inscris intr-o rezolutie ONU, citeaza Mediafax.

Trump a criticat-o si pe rivala sa democrata Hillary Clinton pentru contributia pe care a avut-o, in perioada 2009-2013 cat a ocupat functia de secretar de Stat, in pregatirea terenului pentru negocierile ce au condus la incheierea acordului. Cu toate acestea, Ali Akbar Salehi, seful Organizatiei pentru Energie Atomica din Iran, a minimalizat posibilitatea ca Trump sa intoarca spatele acestui acord.

"Cred ca oricine ar ajunge sa ocupe biroul presedintelui Statelor Unite va trebui sa actioneze in conformitate cu realitatile de pe teren", a declarat el la Viena. "Poti folosi multe cuvinte, sloganuri dar la finalul zilei esti constrans de realitati", a continuat acesta. "Nu cred ca acordul nuclear va fi afectat grav de catre Trump. Ar putea suferi mici fluctuatii, unele lucruri ar putea fi intarziate, dar nu va fi afectat in mod grav", a mai subliniat Ali Akbar Salehi.