Un adolescent in varsta de 14 ani si-a impuscat mortal tatal cu un pistol dupa care a mers si a deschis focul asupra unei scoli din Carolina de Sud unde a ranit doi copii si o profesoara, miercuri dupa-amiaza, au informat autoritatile locale, citate de Reuters.

Un pompier voluntar l-a imobilizat la pamant pe atacator in curtea scolii primare din Townville, comitatul Anderson, pana la sosirea politiei, oferind unui cadru didactic posibilitatea de a adaposti copiii in interiorul cladirii, au precizat autoritatile. Suspectul nu a patruns in scoala in cursul incidentului petrecut intr-o localitate situata la 160 de kilometri nord-est de Atlanta, potrivit Agerpres.

Unul dintre copii raniti, in varsta de sase ani, a fost internat cu rani grave la Greenville Memorial Hospital, potrivit publicatiei Anderson Independent Mail.

Purtatoarea de cuvant a AnMed Health Medical Center, Juana Slade, a afirmat ca celalalt copil, in varsta tot de sase ani, si profesoara sunt internati fara probleme majore in institutia pe care o reprezinta.

Autoritatile au facut cunoscut ca barbatul impuscat este Jeffrey DeWitt Osborne, in varsta de 47 de ani. Atat agresorul cat si victimele sunt albi, potrivit Reuters.

Un membru al biroului serifului din comitatul Anderson a declarat ca nu se stie deocamdata care sunt legaturile dintre victime si atacator.

Atacurile armate in scolile din Statele Unite sunt o fenomen relativ frecvent. Carolina de Sud este unul din statele cu legislatia cea mai permisiva din SUA in ce priveste detinerea armelor de foc.