Banca Mondiala a anuntat marti deblocarea unui imprumut de 300 milioane de dolari pentru a facilita accesul pe piata muncii a refugiatilor sirieni din Iordania. Aceste fonduri vor fi folosite pentru a atrage investitori in Iordania si pentru a reforma piata fortei de munca a tarii prin asigurarea unui acces mai mare a refugiatilor sirieni, explica Banca intr-o declaratie citata de AFP.

Mai multi sirieni vor primi permise de munca si "vor contribui la cresterea economica" a Iordaniei, mai scrie in declaratie.

Iordania gazduieste mai mult de 600.000 de refugiati care fug de razboiul din Siria vecina, potrivit ONU, 1,4 milioane, conform autoritatilor de la Amman. Tara are 6,5 milioane de locuitori.

Deplangand lipsa ajutorului international, Iordania a afirmat ca "si-a atins limitele" si face apel in mod regulat la comunitatea internationala sa imparta responsabilitatea pentru refugiati. La inceputul lunii septembrie, ONU a denuntat conditiile de viata "dezastruoase" pentru aproximativ 70.

000 de refugiati sirieni blocati la frontiera si privati de ajutor umanitar de catre autoritatile de la Amman, dupa un atentat sinucigas de la sfarsitul lunii iunie.