O femeie insarcinata in cinci luni din grupul paria si familia sa au fost atacate de o multime furioasa dupa ce au refuzat sa ridice o carcasa de vaca in vestul Indiei, unde comunitatea lor este in greva de mai multe saptamani, scrie AFP.

Paria (sau "cei de neatins"), care se ocupa de strangerea cadavrelor de vaci, animal sfant in hinduism, sunt in greva de aproape doua luni in statul occidental Gujarat, de unde provine premierul nationalist hindus Narendra Modi.

Acestia protesteaza dupa ce mai multi membri ai comunitatii lor au fost atacati de militiile de aparare a vacilor.

Sangita Ranawasia, insarcinata in cinci luni, si sapte membri ai familiei sale au fost atacati vineri seara cu bate deoarece refuzau sa stranga ramasitele unei vaci.

"Sase persoane din inalta casta darbar au fost arestate pentru agresarea unei femei si a membrilor familei sale", a declarat B A Chavda, de la politia din districtul Banaskantha.

Desi Constitutia indiana a interzis discriminarea pe criterii de casta, aceasta ramane o realitate cotidiana pentru milioane de daliti.

Cele 200 de milioane de paria nu sunt considerate ca apartinand sistemului castelor si formeaza cel mai de jos esalon al societatii indiene.

Paria se ocupa adeseori de cele mai ingrate sarcini, precum strangerea mortilor de pe strazi sau curatarea excrementelor umane.