Stresul poate fi fatal pentru reprezentantii sexului puternic, sustin cercetatorii de la Universitatea Cambridge, in urma unor studii efectuate recent. La experimentul, care a durat 15 ani, au luat parte 16.000 de voluntari, scrie "The Telegraph", citat de Rador.

Barbatii care nu detin controlul asupra emotiilor, gandurilor si comportamentului lor sunt mai expusi de doua ori pericolului de a deceda din cauza cancerului.

Cei mai expusi sunt barbatii vulnerabili din punct de vedere emotional care nu-si pot controla starile pe care le au la nivel emotional. Cercetatorii au mai constatat ca nu conteaza daca acesti barbati au obiceiuri nesanatoase, daca consuma sau nu alcool, fimeaza sau au un stil ne viata nesanatos.

S-a mai constatat ca la femei nu s-a remarcat acest efect si nici nu se stie deocamdata de ce exista aceste diferente intre barbati si femei, relateaza "VistaNews".

Aproximativ 5% din populatia adulta de pe glob sufera de tulburare generala emotionala. Aceasta stare se instaleaza din cauza ingrijorarilor exacerbate zilnice si a lipsei controlului la nivel emotional.

Stresul generat de aceste stari slabeste organismul, inclusiv sistemul imunitar. Se pare ca barbatii nu acorda atentia cuvenita acestor tulburari si nu se adreseaza medicului pentru ajutor.