Activistii sirieni au anuntat ca cel putin 26 de civili si-au pierdut viata in ultimele raiduri aeriene ale fortelor guvernamentale, care au zguduit cartierele rebele ale metropolei Alep chiar in timpul desfasurarii reuniunii de urgenta a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, convocata de statele occidentale cu scopul de a cere oprirea sangeroasei ofensive din metropola siriana, transmite AP, citata de News.ro.

Statele Unite, Marea Britanie si Franta au aruncat vina asupra Moscovei pentru sustinerea sangeroasei ofensive a fortelor guvernamentale asupra cartierelor rebele ale metropolei Alep.

Emisarul Staffan de Mistura a sustinut ca luptele din metropola siriana sunt cele mai sangeroase din ultimii cinci ani ai razboiului civil.

In timp ce ofensiva fortelor guvernamentale siriene a intrat in cea de-a patra zi consecutiva, lucratorii medicali si autoritatile locale au atras atentia asupra raidurilor aeriene din cartierele estice ale Alepului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a precizat ca 26 de civili si-au pierdut viata in raidurile aeriene care au lovit metropola in jurul orei locale 19.30, iar bilantul ar putea sa creasca in urmatoarele ore. Intre timp, un reprezentant al "Castilor Albe" a explicat ca pana la 43 de persoane au murit in ultimele raiduri.

Putinele spitalele siriene sunt depasite de numarul mare al victimelor, iar lucratorii medicali se asteapta ca mai multi raniti sa moara ca urmare a lipsei tratamentului.

"Nu am vazut niciodata atat de multi morti la un loc. Este ingrozitor. In mai putin de o ora, bombardierele rusesti au ucis mai mult de 50 de persoane si au ranit peste 200", a declarat Mohammad Zein Khandaqani, un reprezentant al Consiliului Medical, care gestioneaza activitatile lucratorilor medicali din cartierele rebele ale metropolei Alep.

Ultimele raiduri aeriene au avut loc chiar in timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, privind sangeroasa ofensiva lansata de fortele fidele presedintelui Bashar al-Assad asupra metropolei Alep.

Statele Unite au acuzat Rusia de "barbarie" in Siria, in cadrul unei sedinte a Consiliului de Securitate al ONU convocate duminica de SUA, Regatul Unit si Franta, transmite Reuters citat de Agerpres.

La sfarsitul saptamanii trecute, orasul Alep a fost tinta unor bombardamente intense de aviatie, in sprijinul trupelor guvernamentale siriene, iar rebelii au anuntat ca orice proces de pace este inutil daca nu inceteaza aceasta tactica "a pamantului parjolit".

In sectorul din Alep controlat de rebeli sunt blocati circa 250.000 de civili. In Consiliul de Securitate, ambasadoarea americana Samantha Power a declarat: "Ceea ce sprijina si face Rusia nu este antiterorism, este barbarie.