Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a lansat duminica un apel catre marile puteri ale lumii "sa faca mai mult pentru a pune capat cosmarului din Siria". "Cat timp cei care au influenta vor mai permite continuarea unei astfel de cruzimi?", este intrebarea lansata de Ban Ki-moon, potrivit AFP.

Secretarul general al ONU a dat aceasta declaratie presei in timpul unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite pe tema Siriei, in contextul bombardamentelor care s-au amplificat in ultimele zile la Alep.

Franta a denuntat duminica, in debutul unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, posibile "crime de razboi" comise in orasul sirian Alep, adaugand ca aceste crime "nu trebuie sa ramana nepedpsite". Ambasadorul francez la ONU, Francois Delattre, a acuzat regimul sirian si aliatul sau rus ca merg pe calea solutiei militare in Siria si se servesc de negocieri ca de o "perdea de fum".

Si ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a calificat actiunile Rusiei in Siria drept "barbarie" si nu lupta impotriva terorismului.

In schimb, ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat ca pacea in Siria este "aproape o misiune imposibila acum".

Cel putin 70 de oameni, majoritatea civili, si-au pierdut viata numai in ultimele zile in bombardamentele care s-au intensificat in orasul Alep, in zonele controlate de rebeli.

De asemenea, o mare parte din oras este fara apa potabila in urma bombardamentelor din ultimele zile care au vizat zonele controlate de rebeli.