Politia franceza a arestat, la mijlocul lunii septembrie, doua tinere din orasul Nisa pe care le suspecteaza de legaturi cu militantul Statului islamic Rachid Kassim, au anuntat duminica procurorii parizieni, citati de Reuters.

Adolescentele, in varsta de 17, respectiv 19 ani, au folosit sistemul de mesagerie criptata Telegram pentru a comunica cu Kassim, care este suspectat ca a participat la mai multe atacuri sau tentative de atac in Franta, a declarat un purtator de cuvant, confirmand informatii publicate anterior de Le Parisien.

Adolescentele au recunoscut ca au avut in vedere comiterea unui atac, inainte de a abandona ideea, scrie cotidianul.

Cel putin 4 alti adolescenti, suspectati cu totii ca au complotat sa ucida in numele Statului Islamic, au fost arestati in decurs de circa 10 zile, la inceputul lunii septembrie, de catre Directoratul General pentru Securitate Interna, o agentie de informatii franceza, care i-a depistat pe suspecti pe retelele de socializare.

Toti erau in contact, prin Telegram, cu Kassim, care se afla la ora actuala in regiunea siriano-irakiana, potrivit unor surse judiciare si din politie.