Aproximativ 65.000 de turisti sunt asteptati, anul acesta, sa viziteze locul nasterii lui Iisus. Este cel mai mare numar de turisti din ultimii 7 ani, iar masurile de securitate sunt drastice. Ca in fiecare an, punctul culminant al festivitatilor din Ierusalim l-a reprezentat slujba oficiata la miezul noptii trecute in Biserica Nasterii Domnului de patriarhul latin al Ierusalimului, Michel Sabbah.

Peste 500 de reprezentanti ai fortelor de securitate palestiniene au fost mobilizate pentru a asigura, anul acesta, linistea pe toata durata sarbatorii, anunta Antena 3. Multe hoteluri sunt pline de miile de turisti dornici sa simta spiritul Craciunului in orasul nasterii Domnului.

Turistii continua sa viziteze Bethleem-ul, in pofida barierei de separatie care inconjoara orasul nasterii Domnului cu pereti de beton. Israelul sustine ca a construit bariera, pentru a preveni infiltrarea atentatorilor kamikaze palestinieni. Pentru palestinieni, insa, structura transforma Bethleem-ul intr-o inchisoare. Ca in fiecare an, patriarhul latin al Ierusalimului a trsnsmis un mesaj de cooperare intre religii.