Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter s-a produs vineri in largul coastelor orientale ale Japoniei, a anuntat Institutul Geologic American (USGS), deocamdata neexistand informatii privind victime sau daune, potrivit RTBF, informeaza Mediafax. Seismul s-a produs la ora locala 09.14 (03.14, ora Romaniei), la aproximativ 150 de kilometri est-sud-est de orasul Katsuura, a mai comunicat USGS.

Nu a fost emisa alerta de tsunami, potrivit agentiei nipone de meteorologie, care a anuntat la randul sau o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter a seismului.

Miercuri dimineata, (marti, 19.21, ora Romaniei), un cutremur de suprafata cu magnitudinea de moment de 6,1 grade s-a produs in Oceanul Pacific, la est de coastele Japoniei. Sesimul s-a produs la circa 400 de kilometri est de Insula Izu, la adancimea de 10 kilometri. Epicentrul sau a fost la 539 de kilometri sud-sud-est de orasul nipon Tateyama, la 545 de kilometri sud-sud-est de Katsuura si la 590 de kilometri de Yokohama.

Cutremurele sunt frecvente in Japonia, unde au loc aproximativ 20 la suta din seismele cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter. Pe data de 11 martie 2011, pe coastele de nord-est ale tarii a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter care a fost urmat de un tsunami, declansand accidentul nuclear de la Fukushima.