Celebrul actor Gerard Depardieu a repetat ca nu se mai considera francez, acuzand Franta ca se transforma intr-un "Disneyland pentru straini", intr-un interviu publicat joi de Corriere della Sera si citat de AFP.

Gerard Depardieu si Vladimir PutinFoto: Captura Youtube.com

Intrebat, cu ocazia lansarii in Italia a cartii sale "Innocent", monstrul sacru al cinematografiei franceze a inceput sa laude meritele presedintelui Vladimir Putin, care i-a dat un pasaport rusesc in 2013 si a stiut sa aprecieze "latura sa de huligan".

Dar, cand ziaristul l-a intrebat daca se mai considera francez, actorul a raspuns: "Nu, sunt un cetatean al lumii. Franta risca sa devina un Disneyland pentru straini, populati de imbecili care fac vin si branza care pute pentru turisti. Nu mai exista libertate, oamenii sunt manipulati".

Si criticile au continuat: "Cinemaul nu mai exista. Exista o lume a divertismentului, iar oamenii, terorizati de americani, nu mai stiu ce limba sa vorbeasca. Exista zece staruri si toate sunt americane. Filmele lor, incarcate cu efecte speciale, sunt jocuri, iar restul cinematografiei intampina serioase dificultati in a se mentine in viata".

Actorul crede insa ca Italia nu a ajuns in acest punct: "In Italia, din fericire, nu v-ati pierdut cultura si identitatea. Pentru ca sunteti o tara tanara, nascuta cu Garibaldi. Spre deosebire de jumatate de Europa care, cu frica imigrantilor, a devenit un pic fascista".