Un protestatar a fost impuscat miercuri si a decedat ulterior la spital, in a doua noapte de proteste violente in orasul Charlotte din statul american Carolina de Nord, dupa ce un politist a ucis un suspect de culoare, transmit agentiile de presa internationale, citate de Agerpres.

Seful politiei din Charlotte, Kerr Putney, nu a identificat victima de miercuri si nu a afirmat explicit ca aceasta participa la proteste.

Politia a folosit miercuri noaptea gloante de cauciuc si gaze lacrimogene impotriva catorva sute de manifestanti, in centrul orasului.

Violentele au izbucnit la Charlotte marti noaptea, dupa ce un politist - tot de culoare - a impuscat mortal un barbat in varsta de 43 de ani, in timpul unei misiuni pentru arestarea unui suspect.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana cautata, se afla intr-o masina din parcarea unui imobil si era in posesia unei arme de foc, potrivit politiei. In schimb, apropiatii sai afirma ca el nu avea decat o carte in mana. Politistii au explicat ca au deschis focul deoarece s-au simtit amenintati de Scott dupa o altercatie. Brentley Vinson, cel care ar fi tras glontul fatal, a fost suspendat din functie pe durata anchetei.