Aproximativ 72% din unguri se pronunta impotriva mecanismului de distribuire automata a azilantilor in statele membre UE, iar 78% ar vota "nu" la referendumul privind cotele de imigranti, programat la data de 2 octombrie, potrivit unui sondaj de opinie realizat in luna septembrie, scrie agentia MTI, preluata de Mediafax.

In cadrul referendumului, cetatenii ungari cu drept de vot vor avea de raspuns la urmatoarea intrebare: "Doriti sa permiteti Uniunii Europene sa mandateze relocarea cetatenilor non-ungari in Ungaria fara aprobarea Parlamentului?"

Fundatia Szazadveg a realizat un sondaj de opinie in perioada 7-12 septembrie, la care au participat peste 2.000 de adulti ce au fost intervievati telefonic.

Potrivit sondajului, doar 3% din unguri ar vota "da" la referendum. Dintre respondentii care au declarat ca ar vota "nu", 61% au fost de parere ca este dreptul poporului ungar sa decida alaturi de cine sa traiasca in propria tara.

In ceea ce priveste terorismul, un total de 65% din respondenti au afirmat ca o interpretare eronata a islamului este principala cauza a atacurilor teroriste, iar 46% au indicat saracia drept principala cauza.