Barbatul arestat luni pentru exploziile din New York si New Jersey, Ahmad Rahami, are 5 capete de acuzare. Intre acestea, tentativa de ucidere a unui politist si posesie ilegala de arma, scrie NBC News.

Ahmad Khan Rahami, un tanar american de origine afgana in varsta de 28 de ani, considerat principalul suspect in cazul exploziilor de sambata din New York (soldata cu 29 de raniti) si din New Jersey, fusese prins luni seara de politia din New Jersey.

Rahami a fost retinut dupa un schimb de focuri cu oamenii legii, la aproximativ 20 de mile de New York, anunta Reuters. Rahami a fost ranit in timpul schimbului de focuri cu politistii.

Sambata seara, o bomba artizanala a explodat la New York, ranind 29 de oameni in cartierul Chelsea. Un alt dispozitiv a fost gasit in apropiere, dar nu a explodat.

Tot sambata, o bomba a explodat in New Jersey pe traseu unei curse de alergare, fara a rani insa nicio persoana, dupa ce startul a fost amanat. Alte trei bombe artizanale au fost gasite in acest loc, fara a exploda insa niciuna.