Camioane cu ajutoare umanitare au fost avariate luni seara de raiduri in provincia Alep, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la cateva ore dupa anuntul autoritatilor de la Damasc privind "incetarea" armistitiului de sapte zile convenit de SUA si Rusia, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Aproximativ 20 de camioane care erau stationate in fata sediului Semilunii Rosii siriene la Urum al-Kubrah au fost lovite de raiduri aeriene", a facut cunoscut OSDO fara sa anunte victime.

"Am auzit vorbindu-se ca un convoi a fost lovit si incercam sa obtinem mai multe informatii", a declarat purtatorul de cuvant al ONU, Stephane Dujarric.

Convoiul traversa orasul Urum al-Kubrah incarcat cu "faina de grau si medicamente" destinate celor 78.000 de persoane care traiesc in regiune, declarase anterior un purtator de cuvant al Biroului Organizatiei Natiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (UNOCHA), David Swanson.

La cateva ore dupa anuntul regimului sirian privind "incetarea armistitiului", care a durat o saptamana, raiduri aeriene si bombardamente intense au lovit in special cartierele rebelilor din Alep, potrivit OSDO.

Din iulie 2012, orasul Alep este divizat intre cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, si cartierele de est, administrate de opozanti.