Politia federala americana (FBI) considera ca atacul cu cutitul comis sambata noapte intr-un centru comercial din Minnesota, ce s-a soldat cu 12 raniti, a fost un "posibil" act terorist, potrivit agentului FBI care conducea ancheta duminica, relateaza AFP.

"Noi anchetam aceste evenimente ca un posibil act de terorism. Subliniez, posibil. Sunt in continuare multe lucruri pe care nu le cunoastem deocamdata, daca suspectul a fost in contact sau daca a fost inspirat de o organizatie terorista straina", a declarat agentul FBI Rick Thornton.

  • Jihadistii Statului Islamic au revendicat atacul comis intr-un mall din statul Minnesota

Anterior, Amaq, agentia de stiri afiliata jihadistilor ISIS, a anuntat ca "un adept al Statului Islamic a dus la capat atacul" cu arma alba dintr-un centru comercial din localitatea St. Cloud, situata la circa 110 kilometri distanta de metropola Minneapolis din statul american Minnesota, scrie News.ro. Mai multe persoane au fost injunghiate de catre un atacator inarmat cu un cutit, care a fost impuscat mortal de un politist.

"Persoana care a executat injunghierile din statul Minnesota este un soldat al Statului Islamic si a dus la capat operatiunea ca raspuns fata de atacurile comise asupra civililor din tarile care apartin de coalitia noastra", se arata intr-un comunicat al agentiei Amaq, potrivit Reuters.

Informatia nu a fost confirmata pana in acest moment de catre autoritatile americane.

Martorii sustin ca suspectul a strigat "Allah" inainte de a fi ucis de catre politisti, insa informatiile nu au fost confirmate.

Potrivit primelor informatii, ranitii transportati la spital nu au suferit rani care sa le puna viata in pericol.

Comandantul Departamentului de Politie din St. Cloud, Blair Anderson, a precizat ca suspectul a fost impuscat mortal de un politist din alta jurisdictie, care isi petrecea timpul liber in mall-ul vizat.

Desi suspectul nu a fost identificat, acesta purta uniforma unei firme private de securitate in momentul atacului.

De asemenea, martorii sustin ca atacatorul a intrebat cel putin o persoana daca este musulmana.