Rapperul Jay Z asigura vocea naratorului unui scurtmetraj animat, care se incheie cu o secventa in care artistul spune ca razboiul impotriva drogurilor reprezinta "un esec epic" al guvernelor americane din ultimele patru decenii, informeaza BBC, citat de News.ro.

Razboiul contra drogurilor, un esec epicFoto: Captura YouTube

Cunoscutul rapper s-a asociat cu artista Molly Crabapple pentru a realiza acest scurtmetraj, ce prezinta o scurta istorie animata a asa-zisului razboi impotriva drogurilor.

In mai putin de patru minute, Jay Z explica felul in care au evoluat politicile guvernamentale americane impotriva drogurilor si cele aferente incarcerarilor pe durata ultimelor patru decenii.

Proiectul reprezinta o noua incursiune a rapperului Jay Z in universul politicii, dupa ce el a vorbit de curand, in public, despre abuzurile si asasinarile comise in randul cetatenilor afro-americani de catre politisti caucazieni.

Noul film animat prezinta desenele realizate de Molly Crabapple, care evidentiaza cateva puncte cheie din istoria americana recenta.

Jay Z spune ca razboiul impotriva drogurilor a fost inceput de presedintele Nixon in 1971 si considera ca, in acea epoca, mesajul transmis de autoritatile americane era urmatorul: "Drogurile sunt rele, iti prajesc creierul".

De asemenea, rapperul afirma ca cei mai multi dintre cetateni au ignorat esecul politicienilor de a se implica in rezolvarea problemelor reale ale societatii americane.

"Comerciantii de droguri erau monstri - si se spunea ca ei reprezentau singurul motiv pentru care cartierele si marile orase se prabuseau in ruina", a adaugat Jay Z in acelasi scurtmetraj.

In acelasi clip animat, publicat si in The New York Times, rapperul mai spune ca "rata de folosire a drogurilor este la fel de mare ca pe vremea cand Nixon a declarat asa-zisul razboi in 1971".

De asemenea, muzicianul afirma ca persoanele de culoare si cele de origine hispanica sunt condamnate intr-un mod disproportionat de mare pentru trafic de droguri in comparatie cu restul populatiei americane.

"44 de ani mai tarziu, e timpul sa ne regandim politicile si legile. Razboiul impotriva drogurilor este un esec epic", a declarat Jay Z, in incheierea videoclipului.